Voorzieningen voor bijzondere jeugdzorg verzamelen op één campus

Print
Lier - Vzw De Vesten en vzw Werk van Don Bosco hebben vrijdag aan de Ouderijstraat in Lier hun nieuwe campus De 3 Nethes geopend. Drie voorzieningen in de bijzondere jeugdzorg vinden er een onderkomen.
"Op deze site bevindt zich al sinds 1978 het gezinsvervangend tehuis Beukenhof, waar jongeren tot achttien jaar worden opgevangen. Deze jongeren hebben te maken met een gezinscontext waarbij de ouders, tijdelijk of meer langdurig, in de onmogelijkheid zijn om hun opvoedingstaak te vervullen. De jongeren verblijven in de week en sommigen ook in het weekend in het Beukenhof. Tot twee jaar geleden werd het Beukenhof door het OCMW van Lier gerund. Sindsdien is de werking overgenomen door vzw De Vesten", zegt OCMW-voorzitter Patrick Tersago (onafhankelijk).

Dagcentrum Den Oever verhuisde vorig jaar van de Predikherenlaan naar een veel groter gebouw op de site De 3 Nethes. "Het dagcentrum begeleidt elf jongeren en hun gezin ambulant. Ook Den Oever werkt met jongeren en hun gezin waar er opvoedingsmoeilijkheden zijn. Samen met het gezin wil het dagcentrum de opvoedingsrelatie zodanig veranderen dat de jongere binnen zijn gezin optimale ontwikkelingskansen krijgt en in het gezin kan blijven wonen", legt directeur Luc De Win uit.

De nieuwste ?bewoner' van campus De 3 Nethes is de thuisbegeleidingsdienst De Dijk, die zestien gezinnen in de regio mobiel zal begeleiden. Deze voorziening is pas sinds 1 mei actief.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio