Bent u voor of tegen lokdames?

Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) wil politieinspecteurs inzetten als 'lokdames' tegen jongeren die vrouwen lastigvallen op straat. In zijn nieuwe boek schrijft Somers dat hij overtreders wil bestraffen met een GAS-boete.

tmas

Binnenkort pakt Mechelen ook uit met een campagne om te sensibiliseren rond (seksuele) intimidatie van jonge vrouwen. Vorig jaar was uit een bevraging van 475 jongeren al gebleken dat ze intimidatie in het uitgaansleven als het grootste probleem ervaren. "Zeker als ze wat zomers en luchtig gekleed zijn, moeten vrouwen uitspraken aanhoren die beledigend zijn, en niet getuigen van respect. Wij moeten jongeren er bewust van maken dat dit niet kan", zegt Bart Somers.

In eerste instantie preventief. Maar als het nodig is, wil Mechelen repressief optreden met een gemeentelijke administratieve sanctie, een zogenaamde GAS-boete. Bart Somers: "Het is misschien een oneerbiedige naam, maar we zijn ook bereid om daar lokdames voor in te zetten. Politievrouwen die niet in uniform door de stad lopen, en wanneer die worden gebrutaliseerd, kunnen collega's verbaliseren. Ik heb heel veel respect voor diversiteit, maar dit soort gedrag kan niet in een moderne stad."

Lees het volledige interview met Bart Somers in Gazet van Antwerpen.

SVH Foto GvA

MEER OVER Bart Somers

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio