Afbraak melkerij gaat van start

De afbraak van de melkerij is definitief gestart. In de plaats komt een woonzone. Jan Van Looveren (49) die zelf nog naast de melkerij woonde, breekt het gebouw nu af.

tmas

"Tot en met mijn zeven jaar woonde ik ernaast in een huis bij mijn grootouders. Daarna moesten we verhuizen voor de uitbreiding van de melkerij. Op de plek van ons huis werden toen magazijnen bij gebouwd. Het doet me dus wel iets om de melkerij nu af te moeten breken", vertelt Jan. "Maar ik denk dat het voor vele mensen uit Loenhout wel een beetje gevoelig ligt. De melkerij was dan ook een vast gegeven in ons dorp".

Jan werkte samen met het gemeentebestuur het hele dossier af. "We stonden voor de uitdaging om een bestemmingswijziging toe te passen op het gebied. De toenmalige bestemming was er één voor 'ambachtelijke bedrijven en KMO' en dat was niet meer wenselijk in de dorpskern van Loenhout. We wilden het veranderen naar woongebied en dat was niet evident", licht burgemeester Jos Ansoms toe. Toch slaagden ze daarin.

Na de afbraak van de melkerij zal de eerste fase van het nieuwe plan van start gaan. Aquafin zal het huidige zuiveringsstation volledig vernieuwen en overschakelen naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Vervolgens komt er een verkaveling met ongeveer 25 percelen voor eengezinswoningen. "Die zullen de volgende maanden te koop aangeboden worden aan inwoners van Wuustwezel. Een vijftal percelen zullen ook dienen om sociale woningen op te bouwen", aldus Ansoms.

GRWO Foto Mia UydensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio