Vlaams Belang ontkent barbecue-incident

Vlaams Belang Schoten ontkent de aantijgingen tegen drie lokale Vlaams Belangleden tijdens een halalbarbecue in het Koninklijk Atheneum van Schoten dinsdag. De drie politici zouden leerlingen geïntimideerd hebben en hen verplicht hebben Zwan-worstjes te eten in de plaats van het halalvlees. Volgens Vlaams Belang Schoten was van dwang of bedreigingen echter geen sprake.

wmigom

"Op geen enkele ogenblik werd de fysieke integriteit van kinderen en leerkrachten bedreigd", zegt de partij. De verklaringen van de adjunct-directeur van de school dat de Vlaams Belangers de Zwan-worstjes die ze bij zich hadden "zowat door de strot van de kinderen duwden", zijn volgens Willekens en Piet Bouciqué, voorzitter van Vlaams Belang Schoten, "ronduit vals en gelogen".

Ze ontkennen ook dat het drietal over de muren van de school is geklommen. "De actievoerders zijn via de open deuren van de school binnengekomen", klinkt het. Vlaams Belang stelt zich naar eigen zeggen wel de vraag wat de meerwaarde is van het doen eten van halalvoedsel door kinderen op gemeenschapsscholen en hen op die manier "in te wijden in islamitische gebruiken". Verschillende ouders zouden volgens de partij vruchteloos hiertegen geprotesteerd hebben bij de schooldirectie.

Belga

Foto: Photo News

MEER OVER Vlaams Belang