1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dochter Nelly Maes schrijft een boek

Café d'Afrique, zo heet het boek van Tineke Van der Eecken, ook bekend als de dochter van ex-politica Nelly Maes uit Sint-Niklaas. De Wase trok op 24-jarige leeftijd naar Afrika, om deel te nemen aan een internationaal hulpprogramma van de Verenigde Naties. Ze zou er slechts één jaar blijven, maar het werden er uiteindelijk bijna 10.

Van Lysebetten Helen

"Als 24-jarige had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik vertrok naar Afrika volgens onze Westerse normen, zelfs letterlijk op hoge hakken, maar toen ik in Zambia aankwam, werd ik onmiddellijk verliefd op het land en vooral op de cultuur. Toch was ik volledig op mezelf aangewezen en van daaruit groeide de idee om een boek te schrijven om mensen in dezelfde situatie een hart onder de riem te steken. En zo werd Café d'Afrique geboren", zegt Tineke.

Australië

Tineke verliet Afrika in 2000, na zeven maanden België ruilde ze ons land in voor Australië. Ze volgde haar man, die de aanbieding kreeg om zijn doctoraatsstudie in de Geologie in het Australische Perth af te werken. "Na tien jaar Afrika was ik toe aan een herademing. Wie het boek leest en meeleeft in de intensiteit van de ervaringen daar, zal dat begrijpen. Zo maakte ik van dichtbij mee hoe onze tuinman één voor één zijn kinderen verloor aan aids en ook één van mijn beste vrienden en muzikant Brian Zinji verloor ik aan de ziekte", zegt Tineke.

Het boek 'Café d'Afrique: A Personal Discovery' is in het Engels geschreven en werd vorige week in Australië gelanceerd. Er hoort ook een CD bij met typische Afrikaanse muziek. Bij ons is het te verkrijgen bij boekhandel 't Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas, of via de website Amazon.

Meer informatie op www.cafe.tinekecreations.com.

Helen Van Lysebetten

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio