Agent werkonbekwaam na knokpartij in Meulenberg

Print

Agent werkonbekwaam na knokpartij in Meulenberg

De politievakbond NSPV is boos op de gemeente Houthalen-Helchteren, na een knokpartij in Meulenberg (Houthalen-Helchteren). Daarbij raakte zondagavond een politieman zwaargewond. Het slachtoffer werd op een Turks familiefeestje, waar de burgemeester en eerste schepen aanwezig waren, omsingeld en met stenen en flessen bekogeld. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De politiediensten werden zondag omstreeks 18 uur opgeroepen voor een vechtpartij langs het veld van Eendracht Meulenberg. Daar aangekomen bleek het niet om een klein feest maar om een onaangekondigde manifestatie van ruim 500 deelnemers te gaan.

De patrouille slaagde er uiteindelijk toch in om de vechtende partijen uit elkaar te houden maar nadien werden de inspecteurs zelf omsingeld door een hondertal man.

"Er werden stenen en flessen naar onze combi gegooid, die daarbij schade opliep. Eén inspecteur kreeg bovendien een steen tegen zijn hoofd. Hij moest meteen naar het ziekenhuis voor verschillende hechtingen. De man is voor minstens één week werkonbekwaam", aldus zonechef Jean-Paul Lucas van de politie in Houthalen-Helchteren.


Burgemeester

"Nochtans waren de burgemeester (foto) en eerste schepen zelf op die manifestatie aanwezig", klaagt Jean-Pierre Claes, provinciaal voorzitter van het Nationaal Syndicaat van Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV), aan.

Burgemeester Alain Yzermans (sp.a) zegt dat hij inderdaad aanwezig was op het feest maar dat ook hij verrast werd door de omvang van het gebeuren. "Blijkbaar waren er heel wat mensen uit het Brusselse afgezakt", klinkt het. Hij beklemtoont dat er geen aanvraag werd ingediend voor de manifestatie.

ToRo/CN
Foto bovenaan: Het hemd van de agent die een steen tegen zijn hoofd kreeg.

Nu in het nieuws