Nieuw spoor naar verdwenen Liam

In het onderzoek naar de in 1996 verdwenen Liam Vanden Branden wordt een nieuw spoor onderzocht. Speurders namen DNA af van de moeder van Liam om te kijken of er gelijkenissen zijn met de Duitse ‘woudjongen’ Ray.

ikerremans

De zoektocht naar de Mechelse peuter Liam Vanden Branden, die verdween toen hij 2,5 jaar oud was, blijkt zestien jaar later nog niet afgelopen. De Duitse politie onderzoekt of Liam mogelijk de 17-jarige ‘woudjongen’ Ray is, die negen maanden geleden plots in Berlijn opdook. Ray beweerde dat hij vijf jaar met zijn vader in een bos had gewoond, nadat zijn moeder verongelukt was.

De Berlijnse speurders hebben nog altijd geen idee wie Ray is. Interpol koppelt nu oude verdwijningsdossiers aan de zaak van de woudjongen. Daar hoort ook Liam Vanden Branden bij, die nu ongeveer even oud zou zijn. “Er is DNA afgenomen van zijn moeder. Het onderzoek loopt nog”, bevestigt vader Dirk Vanden Brande.

Vader Dirk wacht af. “Ik zie gelijkenissen, maar ook verschillen tussen beide jongens. Een kind van 2,5 kan ook nog zoveel veranderen. Maar zeg nooit ’nooit’. Voor mij is het vooral belangrijk dat dit onderzoek aantoont dat het dossier van Liam nog altijd niet afgesloten is.”

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen blijft voorzichtig. "Is het waarschijnlijk dat het om Liam gaat, ik denk het niet, maar het is zeker de moeite waard om te onderzoeken."

KMA Beeld AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Berlijn