Vader Belkacem: "Fouad is een Belg"

Vader Belkacem: Fouad is een Belg

Vader Belkacem: "Fouad is een Belg"

Print
Vader Mohammed Belkacem, een gewezen garagist uit Boom, reageerde dinsdag cynisch op het nieuws dat zijn zoon Fouad nog minstens een maand in de cel moet blijven. Wij hadden een gesprek met hem.

Vader Belkacem schrikt er niet van dat zijn zoon langer in de cel moet blijven. "Wat verwacht je anders, als iedereen tegen hem is? Zondagavond had onze advocaat ons al voorbereid dat hij waarschijnlijk nog lang niet ging vrij komen. Morgen gaan we hem opnieuw bezoeken in de gevangenis. Wij kunnen niets anders doen dan wachten."

Lees ook: de expertenpagina van John De Wit

Hij is er niet over te spreken dat ze zijn Belgische nationaliteit willen ontnemen. "Ik vind dat dat niet kan. Fouad is een Belg. Hij is in Reet geboren, of liggen Reet en Rumst misschien niet in België soms? Alle jongens van zijn leeftijd zijn allemaal Belgen. Ik ben zelf een Marokkaans immigrant die al in 1957 naar België is gekomen. Onze familie is hier dus al heel lang. Ik reken erop dat de rechter zijn werk goed zal doen."

Onder welke voorwaarden Belkacem zijn Belgische nationaliteit kan verliezen, leest U in punt 7 van dit stuk op Fouad Belkacem blijft in de cel

Lees het volledige verhaal in uw woensdagkrant.

Kristin Matthyssen

Foto Belga

Nu in het nieuws