Belkacem vrij door procedurefout?

Advocaten Walter Damen en Sven Mary worden omstuwd voor de zitting van de raadkamer. Die moet beslissen over de verlenging van de aanhouding van Fouad Belkacem, cliënt van de advocaten. De man werd aangehouden na de rellen in Molenbeek.

jrosquin

Zelfs als Belkacem hiervoor wordt vrijgelaten, komt hij niet vrij. Hij zit momenteel een straf uit van 6 maanden. Die straf kreeg hij voor weerspannigheid tegen agenten in de uitloper van het hoofddoekendebat in 2009. Alleen minister Annemie Turtelboom kan ervoor zorgen dat hij die straf niet verder moet uitzitten.

De advocaten van Belkacem maken zich nochtans sterk dat ze Belkacem vandaag vrij krijgen. Dat schrijft De Morgen. Mary en Damen gaan de onmiddellijke vrijlating bepleiten. De advocaten beloven met "een verrassing" uit te pakken. Mogelijk gaat het om een procedurefout.

Sven Mary ergert zich overigens aan het optreden van minister Turtelboom. "Ze moet stoppen met stemmen te ronselen op de kap van Fouad Belkacem", zegt hij.

Meer over de discussie rond de opsluiting van Belkacem leest U op een nieuw stuk op Belkacem op 19 juni weer voor de strafrechter

JVB

Foto: Walter Damen (links) en Sven Mary (achter Damen) worden omstuwd door pers

Lees ook: de expertenpagina van John De Wit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER