1 / 2

Kist en bloemenkrans bij Beverse gevangenis voor Meccanotracé

Een kleine 150 mensen hebben zondagnamiddag een kist en bloemen neergelegd bij de eerste steen van de nieuwe gevangenis in Melsele (Beveren). "Het gevangeniscomplex 48 meter opschuiven volstaat om van het lopende MER-onderzoek over het Meccanotracé geen doorgestoken kaart te maken", motiveert Wim van Hees, voorzitter van het actiecomité Ademloos, de ludieke actie namens verschillende verenigingen.

drombouts

Onder de aanwezigen waren leden van ABBLO, Ademloos, Ademloos 2070, Natuurpunt Wal en stRaten generaal, alsook onder meer afgevaardigden van Groen Beveren, Groen Zwijndrecht, PVDA Antwerpen, ROOD! Antwerpen en Open Vld Antwerpen.

"De kist symboliseert de verloren onschuld van de politiek", aldus Van hees. "Het gevangeniscomplex 48 meter opschuiven volstaat om van het lopende MER-onderzoek over de Meccano geen doorgestoken kaart te maken. Door die doelbewuste politieke obstructie probeert men de toekomstige aanleg van de Meccano onmogelijk te maken."

De actiegroepen spanden ondertussen juridische procedures in op vijf niveaus, tot Europa toe. Ze verzamelden in het verleden 50.000 e-brieven om de gevangenis 48 meter op te schuiven. "We hebben gedaan wat redelijkerwijs mogelijk was in ons verzet tegen dit onzorgvuldige en onredelijke bestuurlijk gedrag."

Op 17 juni houden de verenigingen een optocht vanuit Deurne en Merksem naar het Sportpaleis.

Belga

Foto Gert Cools

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring