Ter plEKke: Octopus Paul lééft

Ter plEKke: Octopus Paul lééft

Ter plEKke: Octopus Paul lééft

Print
Dagelijks schrijft onze journalist vanuit Polen of Oekraïne een column.

Octopus Paul lééft


Nederland treurt. Om Oranje, dat spreekt, maar kennelijk kan je zelfs je eigen dieren niet meer vertrouwen. Twee jaar geleden bij het WK in Zuid-Afrika voorspelde Octopus Paul liefst acht wedstrijden op rij de juiste winnaar. Het leidde Oranje recht naar de finale. Maar omdat de goedmoedige inktvis inmiddels op schielijke wijze het tijdelijke voor het eeuwige heeft geruild, moest Nederland voor dit EK op zoek naar een nieuwe dierenversie van de Vlaamse Gili.

Het leverde de afgelopen week een waslijst aan kandidaten op, en allemaal brachten ze goed nieuws. In Hengelo sloegen ze twee fokstieren een vlag om - de ene het tricolore van Nederland, de andere het witte kruis van Denemarken. Hoera, de Nederlandse vlag slaagde er als eerste in een kunstkoe te bespringen - Oranje zou winnen! Net zoals het orakel Klara uit Woerden voorspelde.

Nog zo'n doodgewone koe die het niet in Denemarken zag. Of de giftige pad uit Amsterdam, de cavia Sikko uit Groningen... er kwamen kunstgrepen aan te pas die uw en mijn begripsvermogen ver overstijgen, maar de madame soleil in die beestenboel wees altijd weer hetzelfde uit: Nederland zou winnen.

Niet dus. Nederland verloor, en de hele veestapel kan weer doodgewoon op stal. En willen ze bij Oranje toch nog een voorspelling horen: hij lééft, Octopus Paul. Eén adres, een internetadres: www.elpulpopaul.com.ar. Voor al uw voorspellingen!

WVo