Sterke pitstopstrategie bezorgt Hamilton de F1-zege in Canada

Sterke pitstopstrategie bezorgt Hamilton de F1-zege in Canada

Sterke pitstopstrategie bezorgt Hamilton de F1-zege in Canada

Print
De Brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) heeft zondag op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal de Grote Prijs Formule 1 van Canada gewonnen, de zevende WK-manche van het seizoen.

De Fransman Romain Grosjean (Lotus) werd tweede, de Mexicaan Sergio Perez (Sauber) werd knap derde. Tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (Dui/Red Bull-Renault) moest vrede nemen met de vierde plaats, de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) werd pas vijfde en moest zijn leidersplaats in de WK-stand afstaan aan Hamilton.

De Brit heeft nu 88 punten, Alonso is tweede met 86 punten, Vettel derde met 85 punten. Het WK verloopt bijzonder spannend, in de zeven races van dit seizoen was er telkens een andere winnaar. Dat is sinds de oprichting van het F1-kampioenschap in 1950 nog nooit eerder gebeurd.

Ex-wereldkampioen Hamilton moest zaterdag tijdens de kwalificaties regerend wereldkampioen Sebastian Vettel (Dui/Red Bull-Renault) voor zich dulden en vertrok zondag van op de tweede plaats. Vettel kwam het best weg na de start, maar moest na de pitstops zijn leidersplaats afstaan. Eerst nam de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) de leiding over, daarna was het de beurt aan Hamilton. De Brit had een uitstekende pitstopstrategie uitgekiend. Alhoewel zijn tweede stop niet perfect was haalde hij het toch nog knap voor Grosjean en Perez.

De volgende Grote Prijs staat op 24 juni in het Spaanse Valencia op het programma.

Belga

Meer sportnieuws