100 kilometer van Zandhoven op 16 juni

Print

100 kilometer van Zandhoven op 16 juni

Zandhoven - Vier wielertoeristenclubs uit Zandhoven hebben de handen in mekaar geslagen voor de nieuwe happening 'De 100 kilometer van Zandhoven'. Het straffe is dat die 100 kilometer verreden worden zonder de gemeentegrens te overschrijden. De tocht wordt afgelegd in vier toeren van 24 kilometer.
"Het idee is gegroeid na het Bal van de Burgemeester vorig jaar, waar de wielertoeristenclubs de werktaken op zich namen", vertelt Rudy Willems. "Volgens een voorzichtige raming telt Groot-Zandhoven een 250-tal wielertoeristen zijn. Alleen al de vier organiserende wielertoeristenclubs uit al onze deelgemeenten tellen 150 leden. Tel daar nog eens de recreanten bij die niet in clubverband rondtrappen, en je komt op een indrukwekkend aantal uit."

Het is de bedoeling om de fietshappening bescheiden te starten, en elk jaar te herhalen en eventueel te groeien. Voor de eerste 'De 100 kilometer van Zandhoven' worden alle wielertoeristen uitgenodigd om zaterdag 16 juni om 13u present te zijn aan feestzaal De Lelie in de Dorpsstraat in Pulle. Er wordt in één grote groep gefietst, begeleid door twee volgwagens en moto's. De maximumsnelheid is gelimiteerd op 30 kilometer per uur of gemiddeld 28 kilometer per uur. De aankomst is voorzien rond 16.30u. Elke ronde kan gestopt worden (24 - 48 - 72 - 96 kilometer) en elke ronde kan opnieuw aangepikt worden.

Na de rit kunnen de coureurs en hun supporters pannenkoeken eten om weer op krachten te komen. Er is ook animatie gepland.
KMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio