CD&V stelt kandidatenlijst voor

CD&V heeft op vier namen na de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing van oktober bekendgemaakt.

Dat schepen Koen Breugelmans de lijst zou trekken, was al langer bekend. Hij wordt gevolgd door Katleen Van Dyck, raadslid Ludo Peeters en schepen Gert Van Eester. "Op de tweede plaats moet verplicht een vrouw staan en op de derde plaats wilden we iemand uit Koningshooikt", verklaart Breugelmans de vierde plaats voor Van Eester.

Hoewel de lijst twaalf nieuwkomers telt, bedraagt de gemiddelde leeftijd van de kandidaten liefst 48 jaar. Die van de eerste tien kandidaten komt zelfs op 53 jaar. Toch houdt Breugelmans vol dat "de lijst jong en oud verenigt".

Door het wegvallen van twee Hooiktse schepenen beseft CD&V dat er in Koningshooikt heel wat stemmen te verspelen zijn. Daarom staan niet minder dan vijf kandidaten uit de deelgemeente op de lijst, onder meer Ludo Peeters, die overkomt van Lier&Ko, en René Verreth, die vanuit Sint-Katelijne-Waver immigreerde.

Kandidaat-burgemeester Koen Breugelmans hoopt op zeven zetels, evenveel dus dan zes jaar geleden. Maar toen vormde CD&V wel een kartel met N-VA.

Breugelmans sluit enkel een coalitie met het Vlaams Belang uit.

De lijst vindt u hier.

Chris VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio