Vervolg mannenfinale Roland Garros uitgesteld tot maandag

Het vervolg van de mannenfinale van Roland Garros, die zondagnamiddag in Parijs van start ging, is door de regenval in de Franse hoofdstad uitgesteld tot maandag 13u. Dat maakten de organisatoren zondag bekend.

drombouts

De finale tussen de Spaanse titelverdediger Rafael Nadal (ATP 2) en de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) werd zondag twee keer stilgelegd door de regen. Om 17u10, bij een 6-4 en 5-3 stand in het voordeel van Nadal, moesten de spelers voor de eerste keer beschutting zoeken voor de regen.

Een halfuur later werd de partij hervat, maar om 18u50 werd de wedstrijd bij een 6-4, 6-3, 2-6 en 1-2 stand in het voordeel van 'Rafa' opnieuw stilgelegd door de regen. Het bleef echter regenen in de Franse hoofdstad en de organisatoren van het graveltoernooi zagen zich genoodzaakt de rest van de partij op maandag te laten plaatsvinden.

Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis dat de mannenfinale op Roland Garros niet op zondag afgewerkt kan worden. In 1973 werd de finale tussen Ilie Nastase en Niki Pilic pas op dinsdag gespeeld.

Belga

Foto Reuters

MEER OVER Roland Garros

Meer sportnieuws