Sp.a geeft schepenen topplaatsen op lijst

De Mechelse sp.a heeft zondag in hotel Vé op de Vismarkt haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Schepenen Karel Geys en Ali Salmi nemen de tweede en derde plaats in, en Rita Janssens is lijstduwer.

Janssens duwt de lijst samen met oud-burgemeester Geert Bervoets (42ste plaats), én opvallend met Anissa Temsamani (41ste plaats), een politica die de jongste jaren afwezig bleef in de gemeenteraad en in het verleden openlijk kritiek had op Caroline Gennez. Verrassend is ook de vierde en vijfde plaats voor nieuwkomers Tine Van den Brande en Liesbet De Keersmaecker. Cafébaas Toon Peeters en muzikant Patrick Riguelle zijn de lijsttrekkers van de tweede en derde kolom.

De zesde plaats is voor fractieleider Glenn Nason. Hij wordt gevolgd door drie andere jonge Mechelaars: Indrani Muyldermans op zeven, Johan De Vleeshouwer op acht, en Gert Van Eeckhout op tien. Bert Delanoeije, bekend van Natuurpunt, is op negen een van de mensen die voor de groene toets zorgen. Op de lijst staan 24 nieuwe kandidaten. Jan Straetemans (26ste plaats) en Tarik Vanrompaey (27ste plaats) zijn met hun 22 de jongste kandidaten op de lijst, en Georgette De Wit, 79 lentes, is de oudste op plaats 37.

De socialisten werken ook volop aan hun programma. Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Caroline Gennez: "Wij willen vooral investeren in mensen, en ook de investeringen in stenen moeten daarop gericht zijn." Zo ziet sp.a op de Cometsite ruimte voor een duurzame woonwijk, campus Leopoldstraat van het AZ Sint-Maarten moet na de verhuizing dienen voor zorgvoorzieningen zoals seniorenflats, een kinderdagverblijf en studentenkamers. Smatch in de Borzestraat kan ook plek bieden voor een alternatieve stadscinema.

Bekijk de volledige lijst hier.

Lees meer in onze maandagkrant.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio