Desalle pakt eerste zege van het seizoen in WK motorcross

Clement Desalle (Suzuki) heeft zondag in Agueda de Grote Prijs van Portugal in de MX1-klasse op zijn naam geschreven, de zevende WK-manche van het seizoen. Na winst in de openingsreeks had onze landgenoot voldoende aan een derde plaats in de tweede reeks.

De Fransman Gautier Paulin, die de tweede reeks won, werd tweede in de GP, voor de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli. De WK-leider werd derde en tweede in de reeksen.

Met twee vijfde plaatsen in de reeksen eindigt Ken De Dycker ook als vijfde in de eindstand. Kevin Strijbos werd, na een vijftiende en tiende plaats, dertiende in de GP.

In de tussenstand voor het WK blijft Cairoli wel comfortabel aan de leiding met 295 punten. Desalle blijft tweede met 258 punten, drie meer dan Paulin. Ken De Dycker is ook in de WK-stand vijfde met 211 punten, Strijbos staat achtste met 171 punten.

De volgende WK-manche is de GP van België op 17 juni in Bastenaken.

MX2

Met een eerste en een tweede plaats in de reeksen won Jeffrey Herlings (KTM) in de klasse MX2. De Nederlander haalde het in Agueda voor de Brit Tommy Searle en onze landgenoot Jeremy van Horebeek.

Belga

Foto Photo News

Meer sportnieuws