1st Walk for MS lokt duizend wandelaars

Print

1st Walk for MS lokt duizend wandelaars

Lier - De Vesten in Lier leken zaterdag even 'bezet gebied'. Over de hele lengte bewoog zich een lange sliert wandelaars voort voor de 1st Walk for MS. In totaal waren ze met zo'n duizend. Initiatiefnemer Paul Van Asch denkt al aan een tweede editie.
Multiple sclerose meer bekendheid geven en mensen met MS, ieder volgens zijn eigen mogelijkheden, aan het bewegen zetten, zijn de twee drijfveren achter de organisatie van dit nieuwe evenement. De eerste editie is daar met brio in geslaagd. Heel wat rolstoelen, elektrische scooters maar evengoed vele wandelaars waaraan niet te zien is dat ze drager zijn van de ziekte, waren van de partij. Want MS heeft vele gezichten.

“Dat er naast de mensen met MS heel wat familie, vrienden, maar ook heel wat gewone sympathisanten aanwezig waren, bewijst dat dit de mensen toch beroert en dat hier een draagvlak voor bestaat. Een volgende editie gaat er dan ook zeker komen", zegt Paul Van Asch nu al. "Liefst rond dezelfde datum, zodat de Walk for MS een vaste stek op de kalender kan innemen."

“Een initiatief als deze helpt zeker om meer bekendheid aan MS te geven, want ik heb het nog bestaande onbegrip en onwetendheid aan den lijve ondervonden", zegt Sabrina Deraet (32), moeder van drie kindjes, uit Lebbeke.

Zij weet pas sinds begin dit jaar dat ze MS heeft. "Ik stapte al sinds september héél slecht. Ik dweilde ziekenhuizen af, maar werd niks wijzer. Ze staken het altijd maar op stress. Tot ik zelf de stap naar de MS-kliniek heb gezet. Ik sta, zeker mentaal, nu veel verder.”

De 1st Walk for MS maakt ook deel uit van het groter project ‘MS Trekking Machu Picchu 2012’, waarbij negen mannen en vrouwen met MS eind september op expeditie naar Peru trekken. Gazet van Antwerpen volgt hen op de voet.

www.machupicchu2012.be

Bart Roggeman

Foto's Aerts

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio