"Van den Broeck was hele week goed"

Herman Frison, sportdirecteur bij Lotto-Belisol, kijkt met een goed gevoel terug op de voorbije Dauphiné. Kopman Jurgen Van den Broeck eindigde als vijfde in de Franse WorldTour-koers en lijkt op schema voor de Tour.

Belga

"Vooraf had ik willen tekenen voor dergelijk verloop. Het is over de hele lijn een positieve week geweest", zegt Frison. "Voor Jurgen hebben zowel de proloog, de lange tijdrit als de bergritten gebracht wat we op voorhand gehoopt hadden."

"In dergelijke rittenkoers op enkele weken voor de Tour ben je vooral op zoek naar bevestiging, zeker nadat Jurgen sinds Luik-Bastenaken-Luik niet meer in competitie gereden had."

"Na twee vierde plaatsen is hij nu vijfde geworden in een deelnemersveld dat in mijn ogen een stuk sterker was dan voorgaande jaren. Met Team Sky, dat getoond heeft dat het een zeer sterke ploeg heeft, BMC en Cadel Evans en jongens als Nibali en Menchov was het gros van de toptienkandidaten voor de Tour aanwezig."

"Ook over de prestatie van Jelle Vanendert kunnen we tevreden zijn. Jelle bereidt zich op een andere manier voor dan Jurgen, maar gisteren was hij de laatste man om alle registers open te trekken voor de beklimming van de Joux-Plane. We hebben alle vertrouwen in Jelle, hij weet waarmee hij bezig is en hij zal klaar zijn bij de start van de Tour."

Van den Broeck trekt nu op stage naar de Sierra Nevada, Vanendert bereidt zich in eigen land verder voor, onder meer met een stage in de Ardennen.

Belga

Foto Photo News

Meer sportnieuws