"Ik kon geen kinderen krijgen, nu heb ik er ineens twee"

Print

Ik kon geen kinderen krijgen, nu heb ik er ineens twee

Wim Grosemans en zijn vrouw Marlies Vanhulsel uit Alken vieren vandaag Vaderdag, gewoon door wat gezellig samen te zijn. Ze zijn de gelukkige ouders van Sethul (2) en Anne (1). Een jongen en een meisje met amper 19 maanden verschil: niet slecht voor een papa die enkele jaren geleden van de dokter nog te horen kreeg dat hij geen vader kon worden.

"We zijn vrij jong getrouwd en begonnen al snel van kinderen te dromen", vertelt Wim. "Maar het duurde langer dan verwacht. Na het hele medisch parcours, luidde het verdict van de dokter dat ik sterk verminderd vruchtbaar was en niet op de normale manier kinderen zou kunnen krijgen."

Sri Lanka


Wim en Marlies zagen erg op tegen een zware IVF-behandeling. Daarom begonnen ze met een adoptieprocedure. In 2010 mochten ze na tweeënhalf jaar wachten hun zoontje Sethul als baby van vier maanden oud in Sri Lanka gaan ophalen. Na het adoptieverlof, namen Wim en Marlies ook nog allebei ouderschapsverlof. Het onmogelijke gebeurde: Marlies bleek zwanger!

"Eerst overheersten het ongeloof en de schrik voor een miskraam. Maar alles verliep goed, en in 2011 mochten we ons dochtertje Anne verwelkomen", vertelt Wim. "Ons geadopteerd wonder uit Sri Lanka, en ons biologisch wondertje", zegt Marlies. "Nu heeft papa in twee jaar tijd zijn koningswens."

Koffie


Of Wim de dokter die hem verteld had dat hij niet zonder IVF papa kon worden, van zijn vaderschap op de hoogte heeft gebracht? "Ja, hij weet het wel, maar het is natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten dat iemand die sterk verminderd vruchtbaar is toch nog ineens een kindje krijgt."

"Persoonlijk denk ik dat het feit dat ik minder stress had met mijn werk in die periode en minder koffie dronk er ook iets mee te maken hebben. De reis naar Sri Lanka - we zijn er meerdere weken moeten blijven om Sethul op te halen - en daarna het ouderschapsverlof, waren heel mooi en gelukkig. Die factoren spelen ook een rol."

Kristin Matthyssen

.

Nu in het nieuws