Bradley Wiggins pakt opnieuw eindzege in Dauphiné

De Brit Bradley Wiggins (Team Sky) heeft zondag voor het tweede jaar op rij de Franse rittenkoers Dauphiné (WorldTour) op zijn naam geschreven. Zijn leiderstrui kwam in de zevende en laatste rit niet meer in gevaar.

ikerremans

De dagzege ging na een etappe over 126 km tussen Morzine en Châtel naar de Spanjaard Daniel Moreno. Op de slotklim was de Katusha-renner, die ook al de tweede rit had gewonnen, de snelste van een ruime groep voor zijn landgenoot Luis Leon Sanchez (Rabobank) en Cadel Evans (BMC). Jurgen Van den Broeck finishte als zevende en Dries Devenyns als achtste.

In de eindstand haalt Wiggins het voor de Australiërs Michael Rogers (Sky) en Cadel Evans. Van den Broeck is vijfde.

Ontsnapping

Na een poging van Devenyns, Davide Cimolai en Remi Pauriol werd de etappe gekruid met een ontsnapping van Lieuwe Westra, Jérôme Coppel, Pierre Rolland, Sylvain Chavanel, Stijn Vandenbergh, Christophe Le Mevel, Yaroslav Popovych en Dmitriy Fofonov.

Na de Col du Corbier, de laatste berg van deze Dauphiné bleven in de spits enkel nog Coppel en Rolland over. Zelfs met de steun van Alexandre Geniez, die nog laat kwam aansluiten, konden ze het niet redden. De renners van BMC en van Katusha Team brachten alles samen en de Russische ploeg haalde daar met een tweede ritzege alle profijt uit.

Foto Photo News

Meer sportnieuws