1 / 3

Sven Nys naar Olympische Spelen

Sven Nys heeft zich zondag met een tiende plaats op het EK mountainbike in het Russische Moskou verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Voor kwalificatie voor Londen eiste het BOIC een plaats in de top twaalf.

ikerremans

Nys startte als 25e en kon meteen opschuiven naar de zesde plaats. Na een bandenwissel halfweg op het slijkerige parcours zakte hij terug naar de elfde plaats, maar de Belgische kampioen veldrijden begon als negende aan de vijfde van in totaal zes rondes. Na een val in de slotronde moest hij nog één plaats prijsgeven, maar de voorsprong op het nummer dertien bleef ruim voldoende om zich te verzekeren van een ticket voor Londen.

Nys, die volgende week 36 wordt, plaatst zich zo voor de tweede keer op rij voor de Zomerspelen. De Vlaams-Brabander werd vier jaar geleden in Peking negende. Kevin Van Hoovels verzekerde zich eerder al van startrecht in Londen.

De Europese titel in Moskou was vrij verrassend voor de Duitser Moritz Milatz. In een sprint met twee was hij nipt sneller dan de Spanjaard Sergio Mantecon Gutierrez, de Zwitser Ralph Näf pakte het brons.

Foto Belga

MEER OVER Moskou

Meer sportnieuws