Reynaers wil meer personeel op de fiets

Print
Duffel - Reynaers Aluminium krijgt subsidies vanuit het Pendelfonds om projecten rond duurzaam woon-werkverkeer te realiseren.
Door het aanbieden van bedrijfsfietsen, het uitbreiden en verbeteren van de fietsenstalling en ondersteunende maatregelen wil Reynaers een heel aantal werknemers op de fiets krijgen. Wie op meer dan vijftien kilometer van de werkplek woont, kan een elektrische fiets gebruiken. Daarvoor zal het bedrijf de nodige laadpalen op de bedrijfssite voorzien. Werknemers die de trein gebruiken voor hun woon-werktraject, krijgen een vouwfiets ter beschikking voor hun voor- en natraject.

Carpoolers kunnen dan weer genieten van een fiscaal voordeel en een gereserveerde parkeerplaats. Opvallend is dat ook de 65 werknemers met een bedrijfswagen kunnen ingaan op het duurzame aanbod op voorwaarde dat zij hun bedrijfswagen thuis laten.

"Dit mobiliteitsproject is ingegeven door ons streven naar meer maatschappelijk verantwoord ondernemen. We hopen zo een steentje te kunnen bijdragen aan een vermindering van de verkeersdrukte in de regio,  onze CO2-uitstoot ten gevolge van het woon-werkverkeer terug te dringen en ook werknemers zonder een auto te kunnen aantrekken", verduidelijkt HR & Facility-directeur Karin Reynaers.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio