Tuchtonderzoek na wangedrag Russische supporters

Tuchtonderzoek na wangedrag Russische supporters

Tuchtonderzoek na wangedrag Russische supporters

Print
De Europese Voetbalbond UEFA start een tuchtonderzoek tegen de Russische voetbalbond. Aanleiding is het wangedrag van Russische supporters in het stadion van Wroclaw tijdens en na de EK-match van Rusland tegen Tsjechië (4-1).

De supporters zouden vuurwerk op het speelveld gegooid hebben en ongepaste spandoeken hebben getoond. De UEFA wil ook onderzoeken of er sprake is van racistische uitspraken van Russische ‘supporters’ aan het adres van de Tsjechische spelers.

Op amateurbeelden is bovendien te zien hoe een groep 'supporters' in het stadion schoppen en vuistslagen uitdeelt aan de stewards, die fluohesjes dragen. Vier personen moesten tijdelijk in het hospitaal worden opgenomen.

Voor de match had de politie al vier Russen opgepakt, omdat ze amok hadden gemaakt in een café in het oude stadscentrum van Wroclaw.

De zaak wordt woensdag behandeld. De Russische voetbalbond riskeert een zware boete.

Dinsdag speelt Rusland zijn tweede match in groep A tegen Polen, een beladen duel gezien de lange Sovjetdominantie over het gastland. De Russische supporters houden dan een optocht naar het Nationaal stadion van Warschau, daarvoor hebben ze al de toestemming gekregen van het gemeentebestuur.