43 rijbewijzen ingetrokken bij BOB-controles Brussel

43 rijbewijzen ingetrokken bij BOB-controles Brussel

43 rijbewijzen ingetrokken bij BOB-controles Brussel

Print
Tijdens de politiecontroles in het kader van de BOB-campagne zijn afgelopen nacht 43 rijbewijzen ingetrokken op Brussels grondgebied. De controles waren gericht op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Dat heeft commissaris Frédéric Laurent van de coördinatie- en steundirectie van de federale politie zondag laten weten.

Op Brussels grondgebied werden 1.095 voertuigen en 335 mensen gecontroleerd. Er namen 300 agenten deel aan de controleactie. Volgens de eerste, voorlopige, cijfers werden acht mensen van hun vrijheid beroofd (geen verzekering of rijbewijs, gestolen voertuig en bezit van drugs).

Twee motorrijders reden door een wegversperring van de politie. Bij de achtervolging kwamen de motorrijders ten val. Een van de tweewielers bleek gestolen te zijn. Een motorrijder had een rugzak met inbrekersmateriaal bij. De twee motorrijders, mannen van Poolse afkomst, zijn bij de acht mensen die van hun vrijheid werden beroofd.

De definitieve resultaten van de controleactie in Brussel worden maandag verwacht.

De federale wegpolitie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op alle autosnelwegen in ons land controles uitgevoerd. Vorig jaar is ongeveer 40 procent van de alcoholcontroles uitgevoerd tijdens het weekend. De federale wegpolitie heeft de komende jaren als doel om deze controles verder te versterken en dit vooral 's nachts en tijdens het weekend. De nachten en weekends zijn risicoperiodes, vooral voor jonge bestuurders.

Foto Belga

.

Nu in het nieuws