22-jarige Yona Van Puyvelde lijsttrekker Ons!Dorp

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen pakt de lokale partij Ons!Dorp in Sint-Gillis-Waas uit met mogelijks de jongste of in elk geval een van de jongste lijsttrekkers van het land. Op 14 oktober staat de 22-jarige Yona Van Puyvelde op de eerste plaats van de lijst.

redactie

Van Puyvelde rondt dit jaar haar studies bachelor Toegepaste Economische Wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen af. "Ons!Dorp is een nieuwe, jonge en frisse wind voor alle inwoners van Meerdonk, De Klinge, Sint-Gillis-Waas en Sint-Pauwels", schetst de jonge vrouw. "Het grootste verschil zit hem in het feit dat we een nieuwe en moderne kijk willen geven op het bestuur zoals dat nu geleid wordt, werkgelegenheid creëren en verkeersveilige situaties. Jong en oud moeten zich op een veilige manier kunnen verplaatsen. Daarbij is ons voornaamste punt de afsluiting van de expressweg aan ?t Kalf. We ijveren voor een veilige verkeerswisselaar die zowel voor Sint-Gillis-Waas als de Klinge een uitzonderlijk voordeel zou kunnen bieden."

Van Puyvelde stelt dat de lijst van Ons!Dorp zal gekenmerkt worden door een waaier aan verschillende karakters, opleidingen en vooral motivatie. De lijsttrekker zet zich af tegen de decennialange absolute meerderheid van CD&V in de gemeente. Ze noemt dat een log bestuur met mensen die in hun positie zijn vastgeroest. "Wij sluiten niemand uit: geen cordon sanitair.

Afhankelijk van de verkiezingsuitslag willen wij een coalitie vormen met diegenen die ons programma bijtreden. Wij sluiten een samenwerking met het Vlaams Belang niet uit, als de kiezers dat zo wensen", aldus Yona Van Puyvelde.

YV

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio