1/20

Buurten op 10de dorpsdag te Wildert

Zaterdag 9 juni vond in Wildert het 10de dorpsfeest plaats. Het Steunfonds Mindervaliden Essen organiseerde allerlei optredens van verenigingen. Er was ook een barbecue voorzien. Alle activiteiten waren ten voordele van Essense mindervaliden.

Medeorganisator Swa Buysen organiseerde deze dorpsdag samen met vijf medewerkers. “Tien jaar geleden zijn we met dit concept gestart. We hadden toen zo’n 300 eters en dat aantal halen we nog steeds. De opbrengsten van deze dag gaan naar vzw De Regenboog en KVG Essen omdat we graag iets willen doen voor de mindervaliden in onze gemeente. We zijn blij om beide zorginstellingen een cheque van 2000 euro te kunnen aanbieden. Vorig jaar heeft de De Regenboog het geld gebruikt om de keuken in hun nieuwe wooninrichting verder uit te bouwen. KVG Essen heeft het geld dan weer besteed aan de uitbouw van hun gehandicaptenbus.”

De middag werd gevuld door de Rope skipping club uit Kapellen, De Gilden van Wildert en Nieuwmoer, pop- en showkoor Gossip uit Hoogerheide (NL), zanger Bob Mustang, the Line dancers uit Essen en accordeonvereniging Hoger Streven.

Burgemeester Van Tichelt bedankte bij het overhandigen van de cheque de organisatie voor dit mooie initiatief: “Ik hoop dat er de volgende jaren nog steeds mensen zullen zijn die hun schouders mee onder dit gebeuren willen steken, zodat iedereen hier een fijn gevoel aan kan overhouden. Want daar gaat het tenslotte over: tevredenheid, blij omdat we hier kunnen zijn, met elkaar kunnen ‘buurten’ en een lekker pintje kunnen drinken. Van harte proficiat aan alle medewerkers. Bedankt namens 18.000 Essenaren.” MaTiMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio