Ergün Top komt niet op bij verkiezingen

Ergün Top, de stem van de Brederodestraat op het Zuid, neemt een pauze in zijn politieke carrière. “Ooit kom ik terug”, zegt hij, “maar ik weet nog niet wanneer en voor welke partij.”

ikerremans

Toen sp.a en CD&V in december aankondigden dat ze hun krachten zouden bundelen op één lijst, was Ergün Top (39) de eerste CD&V’er die zich publiekelijk distantieerde van dat plan. Sindsdien werd er druk gespeculeerd over een mogelijke overstap van Top naar N-VA of Open Vld.

“In februari heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt: ik sla deze verkiezing over”, onthult hij nu. “Het komende jaar wil ik me volledig concentreren op de uitbreiding van mijn advocatenkantoor in de Brederodestraat."

Desondanks laat Top de deur op een kier staan. “Ik ga daar niet over liegen: ooit kom ik terug, want de politieke microbe zit in mijn bloed. Maar ik weet nog niet wanneer of voor welke partij. Open Vld is een mogelijkheid, zeker nu Annemie Turtelboom naar de stad is verhuisd. En ook N-VA biedt met Bart De Wever grote perspectieven voor Antwerpen."

"Met CD&V heb ik overigens nooit een probleem gehad, ook niet met de schepenen Marc Van Peel en Philip Heylen. Ik ga trouwens in oktober op CD&V stemmen voor de provincieraad. Maar de sp.a/CD&V-lijst voor de stad en het district krijgt mijn stem niet, want dat zou een stem zijn voor Janssens.”

Lex Moolenaar Foto Frederik Beyens

MEER OVER CD&V

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio