CD&V stoomt op eigen kracht naar de kiezer

CD&V stoomt op eigen kracht naar de kiezer

CD&V stoomt op eigen kracht naar de kiezer

Print


CD&V Wilrijk stapt in oktober van volgend jaar op eigen kracht naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat werd beslist na akte te hebben genomen van het kartel dat op stedelijk niveau gesloten werd tussen sp.a en CD&V.

CD&V, dat in 2006 in kartel met NV-A naar de kiezer stapte, kiest dus nu voor een onafhankelijke koers.
“We hebben er vertrouwen in omdat we in de huidige legislatuur enkele belangrijke eigen accenten konden leggen”, zegt districtsschepen Hans Ides. “En met ons programma voor de toekomst hopen we de kiezer te kunnen overtuigen.”

De belangrijkste punten in het partijprogramma van CD&V zijn geen tram in de Heistraat, prioriteit voor verkeersveiligheid en veilige fietspaden, het optrekken van het budget voor senioren, aandacht voor de parkeerproblemen in het centrum, ondersteuning van jeugdbewegingen en jonge gezinnen en wijkgerichte initiatieven steunen.

“Tot aan de verkiezingen zal CD&V loyaal het meerderheidsakkoord met partners sp.a en Open VLD blijven uitvoeren”, zegt Ides. “Met de nieuwe stripmuur, een strip over Wilrijk en de heraanleg van verscheidene straten op het Valaar staat er nog heel wat te gebeuren.”

Luk Luyten

Archieffoto: schepen Hans Ides

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio