Paul McCartney schreef 'Yesterday' op het toilet

De oorsprong van de wereldberoemde Beatles-klassieker "Yesterday" is eindelijk achterhaald. Volgens Tony Sheridan (72), die nog met The Beatles heeft samengewerkt, schreef Paul McCartney (69) de wereldhit op het toilet.

tmas

"In de Londense woning van zijn vriendin Jane Asher droomde McCartney op een nacht in 1964 van een melodie. 's Ochtends, toen hij op het toilet zat, zong hij het lied voor zichzelf", zo verklaarde Sheridan bij de voorstelling van een luisterboek over The Beatles. Sheridan zegt dat het verhaal hem door Macca zelf is toevertrouwd.

Er was al geweten dat "Yesterday" in zijn oorspronkelijk versie nog "Scrambled Eggs" (roerei) heette. Sheridan vermoedt dat de toenmalige vriendin van McCartney net een ontbijt had klaargemaakt, en dat Macca op die manier bij zijn werktitel uitkwam.

Het woord "Yesterday" werd pas later voor de song gebruikt, omdat het gemakkelijker was om daar rijmwoorden op te vinden. McCartney zelf heeft over de herkomst van "Yesterday" enkel verklaard dat hij de melodie ooit gedroomd had.

Archieffoto

MEER OVER Paul McCartney