NMBS schaft snelle trein van Nekkerspoel naar Leuven af

De NMBS schaft vanaf maandag 11 juni de snelle treinverbinding tussen Mechelen-Nekkerspoel en Leuven af. Honderden reizigers worden getroffen.

drombouts

De afschaffing is een rechtstreeks gevolg van de komst van de Diabolo, een ondergrondse spoorweg die nu zondag wordt geopend. De trein op die spoorweg rijdt elk uur van Antwerpen naar Mechelen, de luchthaven en Leuven.

Maar er is geen stopplaats in het station Mechelen-Nekkerspoel. Dat betekent dat de honderden reizigers die elke dag van Nekkerspoel naar Leuven moeten, minstens een kwartier langer onderweg zijn dan vandaag. Hun reistijd stijgt van 19 naar 34 minuten.

Ze moeten de trein negen minuten vroeger nemen en komen zes minuten later aan. Bovendien moeten ze onderweg ook overstappen in het centraal station van Mechelen. Dat was tot hiertoe niet het geval.

De reizigers van Nekkerspoel wisten woensdagavond nog van niets. Ze werden ingelicht door uw krant. De NMBS heeft in het station nog geen enkele informatieaffiche voorzien. Ook op de website van de NMBS is de informatie moeilijk terug te vinden.

CWil

Foto Patrick Hattori

MEER OVER NMBS

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio