Componist duwt piano van Malle tot Meir

Na een tocht van dertig kilometer vanaf 6u 's morgens langs het kanaal Dessel-Schoten, kwam musicus Martinus Wolf (47) omstreeks 20u20 aan in café Imperial op de Meir. Dat café vormt de start van zijn nieuwe leven als straatmuzikant en is de nieuwe verblijfplaats van zijn piano.

jatimmermans

De tocht vormde voor Martinus een inwijdingsritueel voor zijn nieuwe leven als straatmuzikant. "Noem het een soort van 'Santiago de Compostella'. Ik bevind me op een scharniermoment in mijn leven en heb voldoende pianowerken geschreven. Nu is het tijd om die te verspreiden onder de mensen". Daarnaast wil Wolf een nieuwe invulling geven aan het begrip 'pianomarathon' en een eerbetoon brengen aan de straatmuzikant. "Ik wil de muziek naar de mensen brengen, een missie die me veel spirituele voldoening geeft".

Onderweg kreeg hij veel hulp van familie maar ook van onbekenden. Toen net na zijn vertrek een wieltje afbrak, boden allerlei mensen hulp aan. En in verschillende cafés kon hij terecht voor het nodige vocht én olie voor zijn wieltjes. Als beloning speelde Martinus een stukje op zijn piano.

Na een helse tocht kwam hij om 20u20 eindelijk aan op de Meir. "Het is een emotioneel moment nu ik aankom en ik voel me eigenlijk nog goed. Het was wel een zware tocht en mijn voet zit in de windel, maar ik heb toch gehaald". De muzikant eindigde de avond in Vitalski's huis, waar hij in geuren en kleuren zijn verhaal mocht vertellen aan dertig wachtende vrienden.

Greet Wouters

Foto Wim Hendrix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners