Dedecker knikkert Verstrepen buiten

Dedecker knikkert Verstrepen buiten

Dedecker knikkert Verstrepen buiten

Print
Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen is buitengegooid bij LDD. Dat heeft partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker bevestigd. "Verstrepen heeft de partij met zijn publieke verklaringen beschadigd", zo legt Dedecker uit. Een recent interview waarin Verstrepen scherp uithaalde naar Dedecker zou de spreekwoordelijke druppel zijn geweest.

Het boterde al een tijdje niet meer tussen Verstrepen en zijn voorzitter, waardoor het ontslag niet als een grote verrassing aankomt. Verstrepen zelf spreekt van een "afrekening", Dedecker van "de kroniek van een aangekondigde defenestratie".

Verstrepen zelf zag de bui trouwens vorige week al hangen. Hij zei toen dat Dedecker hem wellicht uit de partij wilde zetten naar aanleiding van uitspraken in Dag Allemaal. En zo geschiedde vandaag.

"Freedom of speech"

Het partijbestuur van LDD besliste dinsdag om Verstrepen uit de partij te zetten. Verstrepen reageert verbaasd. "Ik word afgemaakt op basis van één interview. Blijkbaar telt de freedom of speech niet meer", aldus Verstrepen.

Verstrepen zou de beslissing van het partijbestuur graag aanvechten. "Maar ik kan zelfs binnen de partij niet meer in beroep gaan tegen de beslissing. Het orgaan dat daarvoor was opgericht, de Raad van Gezond Verstand, is opgedoekt. Het doet me denken aan Qatar, waar ik onlangs op bezoek was: de sjeik spreekt en de rest volgt".

Vlaams parlement

Verstrepen weet nog niet wat hij zal doen, maar zou naar eigen zeggen graag blijven uitmaken van de LDD-fractie in het Vlaams Parlement. "Het is aan de fractie om te beslissen. Zij moeten maar zien of het partijbelang primeert".

Verstrepen stapte in 2007 over van Vlaams Belang naar LDD. Hij zetelt ook in de Antwerpse gemeenteraad.

Foto: Belga

Nu in het nieuws