Pendelaars verbouwereerd over betalend parkeren

Pendelaars verbouwereerd over betalend parkeren

Pendelaars verbouwereerd over betalend parkeren

Print
Op Linkeroever kunt u vandaag niet meer gratis parkeren. Veel automobilisten die dagelijks naar de stad pendelen, zijn er niet over te spreken.

Voor heel wat pendelaars betekent de uitbreiding van de zogenaamde ‘blauwe zone’ het einde van een handig pendelsysteem: met de auto tot in Linkeroever, daar gratis parkeren, en verder met de tram.

Nadat uit onderzoeken was gebleken dat de bewoners hinder ondervonden van de vele parkeerders die van dat systeem gebruik maakten, besliste het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) om van heel Linkeroever een zone te maken waar de parkeerschijf verplicht is, en waar men dus niet langer dan twee uur kan parkeren.

Dat lokt heel wat reacties uit. Student Christopher Borghgraef (21) uit Burcht liet het er niet bij en schreef een brief naar de burgemeester om zijn ongenoegen te uiten. “Maar ik kreeg nog geen antwoord”, zegt Borghgraef.

“Ik zette mijn wagen elke dag op het Frederik Van Eedenplein, en moest van daar maar één halte de premetro nemen tot de Groenplaats. Dat is nu voorbij.”

De bestaande alternatieven zijn volgens Borghgraef niet goed genoeg. Het Parkeerbedrijf stimuleert immers het gebruik van de twee Park-and-Rides op de linkeroever van de Schelde, maar beiden hebben volgens de Burchtenaar nadelen.

“De Park-and-Ride op de Blancefloerlaan is veel te klein. De Park-and-Ride in Melsele wordt volgens GAPA maar voor de helft gebruikt, maar die ligt dan weer veel verder van de stad en er is maar één tram die je tot daar brengt.”

Ook op Facebook klinkt hier en daar dat geluid. Zo verzet de pagina ‘Linkeroever Parkeergeldvrij’ zich met een knipoog tegen het nieuwe reglement. Volgens GAPA is de keuze om parkeren in Linkeroever betalend te maken, gekomen met een duidelijke visie. “Het parkeerbeleid in Antwerpen is in de eerste plaats gericht op de bewoners”, klonk het eerder al. “Zij zijn de prioritaire doelgroep.”

Dennis Van Damme

Foto: Stefaan Van Hul

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio