'Lunch Beat' in het MAS: nuchter fuiven op de middag

'Lunch Beat' in het MAS: nuchter fuiven op de middag

'Lunch Beat' in het MAS: nuchter fuiven op de middag

Print
Lunchen in de saaie kantine op kantoor? Nee hoor. Een nieuwe trend uit Zweden heet Lunch Beat en combineert een gezonde lunch met een uurtje dansen, liefst op een unieke locatie. De Belgische primeur was voor Antwerpen, waar 250 mensen op de achtste verdieping van het MAS een lunchfeestje bouwden. Wij deden mee.

Op maandag sta je aan het MAS normaal voor gesloten deuren, maar dat is nu niet het geval voor de 250 mensen die erbij willen zijn op de eerste Lunch Beat Belgium. Helaas blijft het panoramadak wel dicht. De organisatie moet door het hondenweer noodgedwongen uitwijken naar de achtste verdieping van het museum.

Terwijl de beats van dj Vinyard al door de museumtoren schallen, nemen we - kruidenaperitiefje in de hand - de roltrap richting vijfde verdieping, waar onze lunch klaarstaat. Alain Indria van het bekende Antwerpse vegetarische restaurant Lombardia biedt ons een ginger love tea en een veggie currybroodje aan. Gegarandeerd gezond, dus wat het originele Zweedse concept betreft, zit Antwerpen al goed.

Maar op de achtste verdieping moet het nog gebeuren. Vijf Lunch Beat’ers zijn er op de dansvloer heel overtuigend aan begonnen. Vijftig man staat er in een grote boog rond en twijfelt nog. Sommigen toch al heupwiegend. Ook wij kijken de kat nog uit de boom en nemen een - gezond alcoholvrij - biodrankje uit een van de koelkasten, want voor tien euro krijgt u naast de apero en de lunch à volonté drankjes aangeboden.

Inge Laurijssen

Foto: Jan Van der Perre

Nu in het nieuws