Amerikanen verkiezen nieuw volkslied door Bruce Springsteen

Meer dan een Amerikaan op vijf (22 procent) ziet een nieuwe nationale hymne, gecomponeerd door rocker Bruce Springsteen, wel zitten in de plaats van het huidige 'Star-Spangled Banner'. Dat blijkt uit een peiling die maandag werd gepubliceerd.

jrosquin

Springsteen geniet daarmee net iets meer steun dan countrylegende Dolly Parton, die van 19 procent van de Amerikanen het Amerikaanse volkslied naar haar hand mag zetten. Achttien procent gaat voor pianist en zanger Stevie Wonder.

De peiling werd uitgevoerd in opdracht van het CBS-programma 60 Minutes en het magazine Vanity Fair.

Jay-Z of Madonna

Zo'n 11 procent van de ondervraagde mensen koos voor Bob Dylan, 10 procent voor de filmmuziekcomponist John Williams. Rapper Jay-Z kreeg 8 procent van de stemmen en 5 procent van de Amerikanen vindt dat de eer voor een nieuwe hymne Madonna toekomt.

'The Star-Spangled Banner' (de met sterren bezaaide banier) is al sinds 1931 het nationale volkslied van de Verenigde Staten en verwijst naar de Amerikaanse vlag. De tekst is gebaseerd op een gedicht van Francis Scott Key en beschrijft het Britse bombardement op Fort McHenry in Baltimore (Maryland) tijdens de oorlog van 1812.

De peiling werd tussen 27 en 30 april uitgevoerd bij 1.026 volwassenen.

Foto: Raymond Lemmens Bruce Springsteen op Pinkpop

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER