Parket onderzoekt Sharia4Belgium

Parket onderzoekt Sharia4Belgium

Parket onderzoekt Sharia4Belgium

Print
Naar aanleiding van de onlusten donderdag- en vrijdagavond in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, heeft het Brusselse parket beslist een opsporingsonderzoek te openen naar Sharia4Belgium. Dat meldt het parket maandag. Het parket zal onder meer onderzoeken of er sprake is van bendevorming maar zal ook bekijken of er weerspannigheid is gepleegd of aangezet is tot rellen.

Donderdag- en vrijdagavond kwam het aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat, in Sint-Jans-Molenbeek, tot confrontaties tussen de ordediensten en woedende actievoerders. Die kwamen protesteren tegen de identiteitscontrole en arrestatie van een jonge vrouw in nikab, donderdagochtend. Bij die tumultueuze arrestatie raakten de jonge vrouw zelf en twee vrouwelijke politieagenten gewond.

De jonge vrouw bleek deel uit te maken van de extremistische organisatie Sharia4Belgium en het waren leden van die organisatie die donderdag- en vrijdagavond actie voerden. Naar aanleiding van al die incidenten is het parket nu een opsporingsonderzoek gestart.

Aanhouding

Zondagavond werden bovendien dertien leden van de extremistische organisatie opgepakt. Een van hen is door de onderzoeksrechter aangehouden, aldus Belga. De 21-jarige man verschijnt vrijdag voor de raadkamer. De twaalf anderen werden administratief aangehouden en na enkele uren opnieuw vrijgelaten. Het parket vroeg de aanhouding van de 21-jarige man voor het aanzetten tot rellen en slagen en verwondingen aan agenten.

De dertien leden van Sharia4Belgium bevonden zich zondagavond in een theehuis in de Molenbeekse Ribaucourtstraat toen de politie daar binnenstapte en hun identiteiten wilde controleren. De dertien weigerden dat en het kwam tot een schermutseling.

Lees ook: Ook PS wil Sharia4Belgium verbieden

Foto Belga

Nu in het nieuws