Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leki beloont leerlingen na harde werk voor rijstboeren

Met een verrassingsconcert van Vredeseilanden-ambassadrice Leki sloten de leerlingen van het Sint-Ritacollege hun project Mondiale Vorming af. De leerlingen zamelden 22.500 euro in voor de rijstboeren in Benin.

ikerremans

De werkgroep Mondiale Vorming van het Sint-Ritacollege zette zich in voor het project 'Boeren verdienen meer' in samenwerking met Vredeseilanden. De leerlingen van alle graden ondernamen het hele jaar door acties om geld in te zamelen.

In totaal zamelden de leerlingen 22.500 euro in voor de rijstboeren van Benin. Benin kreeg in januari een eigen verhaallijn in de vtm-soap 'Familie', waarin zangeres Leki figureerde. Leki is ambassadrice van Vredeseilanden.

"Straf dat een school zo'n bedrag kan inzamelen. Voor mij is dit een nieuwe start, ik sta vandaag voor het eerst terug op het podium met mijn muzikanten na ongeveer anderhalf jaar gedwongen rust", vertelde de zangeres. Leki werd vorig jaar getroffen door malaria na een reis in Congo.

In het najaar verschijnt haar nieuwe album. Ze opende het concert met haar nieuwe single 'Get over'.

Philippe Desmet Foto Wim Hendrix

Vastgoed

Jobs in de regio