Nu ook kringloopwinkel in Arendonk

Arendonk heeft sinds deze week een kringloopwinkel. Haroom Arozo en Trina Sultani openden deze week een zaak voor in- en verkoop van tweedehands spullen op de Vrijheid.

Claessen Tom

Haroom Arozo is net als zijn vrouw Trina Sultani afkomstig van Afghanistan. Arozo is pas sinds een kleine twee jaar in het land. Zijn vrouw woont al 24 jaar hier. "We wilden al een tijdje een zaak beginnen in Arendonk", weet Trina Sultani. "We vinden het zo jammer dat er zoveel handelspanden leeg staan op de Vrijheid. En mijn man keek uit naar een bezigheid met veel sociaal contact. Een kringloopwinkel is er nog niet in Arendonk. Vandaar het idee om een handel in tweedehandsspullen te starten."

Het Afgaanse koppel is zich bewust van de uitdaging die hen voorstaat, maar ze zien grote mogelijkheden voor hun zaak. "We zien dat mensen soms spullen weggooien die nog erg goed bruikbaar zijn. Dat is een belasting voor het milieu. En daarnaast zijn er heel wat mensen die het moeilijk hebben om noodzakelijke zaken te kopen. Het zou leuk zijn als we met onze zaak die mensen kunnen helpen en tegelijk een bijdrage leveren aan het milieu." TCLA

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio