Wout Poels wint koninginnenrit in Ronde van Luxemburg

Wout Poels (Vacansoleil-DCm) heeft zaterdag de Derde etappe in de 72ste editie van de Ronde van Luxemburg (cat. 2.BC) gewonnen. De 24-jarige Nederlander was in de koninginnenrit na 205,4 kilometer van Eschweiler naar Differdange sneller dan twee medevluchters. De Deen Jakob Fuglsang werd tweede, de Luxemburger Fränk Schleck derde.

jatimmermans

Fuglsang (RadioShack) is de nieuwe leider. De 27-jarige Deen neemt het over van de Fransman Jimmy Engoulvent. Zondag start hij in de slotetappe, over 153 kilometer van Mersch naar hoofdstad Luxemburg, met een voorsprong van negen seconden op Poels. Zijn ploeggenoot Fränk Schleck is op twaalf seconden derde.

De rit werd mee gekleurd door twee Belgen. Jens Debusschere en Staf Scheirlinckx gingen in de aanval met de Nederlander Albert Timmer, de Fransman Jerome Cousin en de Australiër Matthew Hayman. Ze kwamen aan maximum zeven minuten voorsprong. De renners van RadioShack-Nissan-Trek controleerden de etappe en toen de finale over de Col de l'Europe moest beginnen, waren de vijf ingelopen.

De ploeg van Johan Bruyneel bleef met drie renners in de aanval de rit domineren. Alleen Wout Poels kon mee met Jakob Fuglsang, Fränk Schleck en Andreas Klöden. Een reactie van Steven Van Vooren met Michael Barry, Alexandre Pichot en Vincent Jerome bracht niets op. Vooraan moest Klöden de rol nog lossen en zelfs met twee tegen een moesten Fuglsang en Schleck de dagwinst nog aan Poels laten.

Voor Poels is het de eerste zege van het seizoen.

Foto: Wout Poels

Foto Photo News

Meer sportnieuws