PVDA+ wil 'Marshallplan' voor onderwijs

In Hoboken heeft de linkse partij PVDA+ zaterdag haar voornaamste programmapunten en campagneslogans voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober toegelicht. PVDA+ wil dat het Antwerpse stadsbestuur onder meer gezondheidszorg, onderwijs en sociale huisvesting opnieuw in eigen handen neemt, in plaats van ze onder te brengen in autonome (gemeente)bedrijven.

jatimmermans

De campagne van PVDA+ wordt opgebouwd rond het beeld van een ondergelopen stad waarin de bevolking het water tot aan de lippen staat, ondersteund door de slogan 'Red de stad van de asociale stroming'. De partij eist onder meer 50.000 bijkomende sociale woningen in Antwerpen en een 'Marshallplan' voor het stedelijk onderwijs, waarin elk kind kan rekenen op een plaats én een kwaliteitsvolle opleiding.

"Wij willen in de eerste plaats een inhoudelijke campagne voeren. Voor ons is het niet de vraag wie vooraan zit op de tandem Janssens-De Wever, maar waar die naartoe gaat", zegt lijsttrekker Peter Mertens. "Onze stadsvisie botst duidelijk met de commerciële visie die bij andere partijen heerst."

PVDA+ mikt in oktober op twee verkozenen in de Antwerpse gemeenteraad. Naast lijsttrekker Mertens is Mie Branders, districtsraadslid in Hoboken, op de tweede plaats het voornaamste speerpunt.

Indien PVDA+ een of meerdere verkozenen zou krijgen, wil de partij volgens Mertens druk zetten van onderuit. "We nemen daarbij het dossier van de Lange Wapper als voorbeeld. Patrick Janssens zei daarover ooit 'walk and don't look back', maar moest door druk van onderuit uiteindelijk toch inbinden", aldus Mertens.

Foto: Lijsttrekker Peter Mertens

Foto Jan Van der Perre