1 / 2

Think Pink actie brengt 23.345 euro op

1 op 9 vrouwen wordt tijdens haar leven geconfronteerd met borstkanker. 9700 mensen per jaar in ons land krijgen jaarlijks te horen dat ze borstkanker hebben. 7 vrouwen per dag sterven in België aan borstkanker. Genoeg redenen om actie te ondernemen, vond Karina Denissen. Samen met acht andere vrouwen organiseerde ze een sport- en eetfestijn ten voordele van vzw think pink België.

jatimmermans

De Think Pink actie die de gemeenten Essen en Kalmthout op 5 en 6 mei hielden bracht de precieze som van 23.245,04 euro op. Voorzitter Heidi Vansevenant van de vzw think pink is bijzonder blij met het succes van deze actie. "Het is toch wel speciaal. Tien vrouwen die samen een bedrag van meer 23.000 euro samenbrengen. Daarom willen we met dat geld iets speciaals doen. Er zijn al plannen maar het project moet nog verder uitgewerkt worden."

"Goede voorlichting aan patiënten is belangrijk. Think pink zet zich in om mensen meer bewust te maken van borstkanker," vertelt de voorzitter. "Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. De nood aan informatie is nog steeds groot."

Projecten

Met het geld dat door organisaties en sponsors wordt ingezameld steunt de vzw velerlei projecten. "Een van de projecten die wij financieel steunen is Naboram, een zelfhulpgroep van en voor vrouwen die geconfronteerd worden met borstkanker," gaat Heidi verder. "We kunnen bijvoorbeeld een financiële bijdrage leveren wanneer er na een borstamputatie een borstprothese moet komen. De praktijk wijst uit dat mensen door borstkanker wel eens in de financiële problemen dreigen te komen. Een ander project is 'pink ribbon'. Hierbij stimuleren we mensen om hun haar te laten knippen. Met de fondsen die daardoor ingezameld worden steunen we borstkankerpatiënten die geen pruik kunnen kopen. Alle dagen komen er bij ons haren binnen maar ook alle dagen hebben we minstens vijf aanvragen van de borstkliniek of andere ziekenhuizen voor vrouwen die een pruik niet kunnen betalen."

"Sinds Moederdag is er een nieuw project gestart. We zijn rond de tafel gaan zitten met onze eerste financiële partner omdat zij graag een extra project wilden ondersteunen. Het idee is als volgt: iemand kan een ander persoon met borstkanker voordragen voor een bepaalde activiteit. Het kan gaan om een restaurantbezoek, een cinemabezoek, een overnachting aan de zee of bijvoorbeeld een poets- of strijkdienst aan huis."

Een boodschap die de vzw think pink zeker nog wil meegeven is dat je ook nog vrouw kan zijn zonder of met één borst.

De cijfers:

- 707 eters

- 293 wandelaars

- 51 tenniskoppels

- 1034 gespeelde tennisgames

- 400 verkochte kaartjes

TOTAAL OPBRENGST: 23.345,04 euro

Margo TilborghsMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio