Borgerhoutenaren tonen hun dromen

Inwoners van Borgerhout verwelkomden vrijdag iedereen op het districtshuis met een hapje en een drankje. Fier en vol enthousiasme vertelden de makers wat hun dromen en verlangens zijn. Ze gingen ook de dialoog aan met Wouter van Besien en Leen Verbist.

jatimmermans

In het districtshuis van Borgerhout kan je de komende week gaan kijken naar de dromen en inspanningen van de lokale inwoners rond buurt, dienstverlening, Nederlands en discriminatie. Van januari tot mei hebben meer dan 100 inwoners gewerkt rond deze zelfgekozen thema's. Samen met Lore Suls, artistiek begeleidster, gingen ze aan de slag met druktechnieken en foto's om hun uitgewerkte ideeën op papier te zetten. Het resultaat zijn vier kleurrijke banners vol met boodschappen en ervaringen uit het dagelijkse leven van de Borgerhoutenaren.

"Met deze tentoonstelling grijpen al deze mensen de kans om te tonen wat voor hen een beter leven betekent", vertelt Rudi Smis, directeur van vzw Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.

De tentoonstelling zal de komende maanden doorheen Borgerhout trekken en halt houden in de bibliotheek, diensten- en wijkcentra en Rataplan. Iedereen wordt van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen en zal ter plaatse meer info krijgen van de ambassadeurs.

EJAN

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio