1 / 2

Na Li stoot door in Parijs, Schiavone uitgeschakeld

Na Li (WTA 7) blijft op koers om haar titel op de French Open te verlengen. De Chinese, als zevende geplaatst voor Roland Garros, won zaterdag evenwel niet zonder moeite haar wedstrijd in de derde ronde tegen Christina McHale (WTA 36). Francesca Schiavone (WTA 12) werd uitgeschakeld.

jatimmermans

De Amerikaanse McHale won de eerste set tegen Li, maar moest uiteindelijk met 3-6, 6-2 en 6-1 de duimen leggen.

In de achtste finales treft de titelverdedigster met de Kazachse Yaroslava Shvedova (WTA 142) een haalbare kaart. Shvedova schakelde in de derde ronde de Spaanse Carla Suarez (WTA 46) uit met 6-4, 7-5. In de kwartfinales wacht Li dan mogelijk een duel met de Tsjechische Petra Kvitova, het nummer vier van de wereld.

Schiavone

De Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 63) was met 3-6, 6-3 en 8-6 te sterk voor Schiavone, het veertiende reekshoofd. De bijna 32-jarige Italiaanse won de French Open twee jaar geleden en was vorig jaar verliezend finaliste tegen Na Li.

Lepchenko (26) speelt in de achtste finales tegen het Tsjechische vierde reekshoofd Petra Kvitova (WTA 4). Zij schakelde de Russin Nina Bratchikova uit in drie sets: 6-2, 4-6 en 6-1.

Foto boven: Na Li

Foto onder: Francesca Schiavone

Foto AFP

MEER OVER Roland Garros

Meer sportnieuws