Superheld Green Lantern komt uit de kast

Vorige week kondigde DC, uitgeverij van onder meer Batman en Superman, aan dat ze een superheld ging herintroduceren met een seksuele voorkeur voor mannen. Dat blijkt nu de originele Green Lantern Alan Scott te zijn.

avandamme

Green Lanterns zijn een soort intergalactische politieagenten. Verschillende buitenaardse rassen zijn lid van het Green Lantern Corps. Ze hebben ieder een magische ring, waarmee ze veel kracht hebben over de fysieke wereld zolang ze maar voldoende wilskracht hebben. Vorig jaar kwam er een Green Lantern film uit met Ryan Reynolds en Gossip Girl-ster Blake Lively in de hoofdrollen. De film was echter geen groot succes.

Vorige week maakte de bekende uitgeverij van Amerikaanse comics DC bekend dat ze een superheld zouden herlanceren als homoseksueel. Dat blijkt nu de Green Lantern Alan Scott te zijn. Scott verscheen in 1940 als de eerste Green Lantern. Schrijven James Robinson verklaart zijn keuze om Scott als homo te portretteren: "Wanneer je nu in New York, Florida, San Francisco of Londen woont, zie je verschillende rassen en verschillende seksuele voorkeuren. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Ik reflecteer die alleen maar."

Marvel, de grote concurrent van DC, kondigde vorige week al het eerste homohuwelijk tussen superhelden aan.

Alvd

Nu in het nieuws