Burgemeester belt aan iedere deur

De Kapelse burgemeester, Else De Wachter, is aan een opmerkelijke actie bezig. Iedere zaterdag gaat ze met haar team op stap om huis aan huis aan te bellen voor een korte babbel met de bewoners. Ze wil geen enkele van de 4150 woningen in de gemeente overslaan.

Juliaan Deleebeeck

Bij haar aanstelling als nieuwe burgemeester van Kapelle-op-den-Bos deed Else De Wachter een straffe uitspraak. Ze wou zoveel mogelijke inwoners van haar gemeente persoonlijk ontmoeten, voor een korte babbel. “Omdat ik als burgemeester niet boven maar tussen de mensen wil staan”, zegt ze.

“Ik wil contact met de mensen, om te luisteren naar wat er bij hen leeft. Ze moeten daarvoor niet naar mijn bureau op het gemeentehuis komen. Ik zoek hen zelf wel op. Ze moeten het gezicht van hun burgemeester kennen. Hun grieven en voorstellen worden genoteerd en we willen daar in de toekomst ook rekening mee houden.”

Ze is met haar team al een maand onderweg en belt aan elk huis aan. Kapelle-Oost en Oxdonck kwamen al aan de beurt en zaterdag wordt de actie verlegd naar Ramsdonk. ”Het gaat in totaal om ongeveer 4150 woningen. Aan gemiddeld 200 a 250 zijn alle zaterdagen tot einde mei bezet”, heeft ze getimed.

Juliaan DELEEBEECK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Else De Wachter