Sp.a en GPS in kartel naar Stekense kiezers

In Stekene hebben sp.a en Groen Progressief Sociaal (GPS) Stekene beslist om in oktober samen naar de kiezer te trekken. De beslissing tot kartelvorming kwam er na lang overleg en rijp beraad. Wie de kartellijst in oktober zal trekken, is nog niet duidelijk. Boegbeelden Christophe Creve (sp.a) en Jan Van Remoortel (GPS) maken aanspraak op de stek helemaal bovenaan de lijst.

redactie

Het nieuws over de kartelvoming komt niet meteen als een verrassing. Tijdens deze legislatuur trokken beide oppositiepartijen in een aantal dossiers reeds aan hetzelfde zeel. "Daarom juist willen we elkaar bij de stembusslag niet bekampen, maar integendeel versterken", leggen Creve en Van Remoortel uit. Volgens hen ontbreekt het de huidige meerderheid van Gemeentebelangen en CD&V aan visie. Met het kartel willen de partners na de verkiezingen meer visie in het beleid brengen. "Momenteel hebben we samen drie zetels in de gemeenteraad. Het minimale streefdoel zijn vier zitjes, maar eigenlijk willen we groot genoeg worden om met één van beide grotere partijen een coalitie te kunnen vormen", lichten de boegbeelden toe.

Alhoewel ze nog heel wat werk hebben op het vlak van programma, hebben ze reeds een aantal speerpunten bepaald waarrond ze campagne zullen voeren.

Op kop staan de urbanisatie en verdediging van de open ruimten, evenals een consequent beleid inzake de problematiek van de weekendverblijven. Als kartel pleiten beide partijen voor de oprichting van een woonbureau dat kan inspelen op onder meer de sociale woningnoden. Jeugdinfrastructuur, de veiligheid van de zwakke weggebruikers en betaalbare kinderopvang zijn andere aandachtspunten waarop het kartel zich wil en zal focussen.

YV

Foto: gemeentehuis stekene

MEER OVER Stekene

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio