"Romy Schneider pleegde geen zelfmoord"

De Frans-Duitse actrice Romy Schneider (1938-1982) heeft geen zelfmoord gepleegd. Dat zegt een intieme vriendin van Schneider in een interview dat zaterdag in Le Parisien staat.

fvangarderen

Modeontwerptster Claude Pétin bracht Romy Schneider de nacht van haar dood thuis nadat ze de avond hadden doorgebracht met Pétins echtgenoot en Romy's partner, haar schoonbroer Laurent Pétin.

"Ze stierf aan een hartaanval. Onderzoek vlak na haar dood toonde aan dat ze geen vergif had genomen. De commissaris die het proces-verbaal opstelde, schreef daarin dat haar dood een natuurlijke oorzaak had", benadrukt ze.

"Romy dronk water. Ze was gestopt met drinken en had altijd een fles water bij zich", vervolgt Pétin. Die vindt het onbegrijpelijk dat het gerecht zegt dat er alcohol aanwezig was en dat er op het moment van haar dood medicijnen lagen in een schuif van haar bureau.

"Alcohol, dat is onbegrijpelijk. Er lag een leeg doosje Lexomil of een gelijkaardig geneesmiddel in de badkamer, maar dat wil niets zeggen", aldus nog Pétin.

Belga

Foto: Photonews

Nu in het nieuws