Lier strijdt om titel van lekkerste stad

Lier, Antwerpen, Hoogstraten, Mechelen en Mol strijden vanaf vandaag voor titel ?Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land'. Uw stemt telt voor een kwart mee.

Van Rompaey Chris

"Een Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land is een stad of gemeente die toeristen laat kennismaken met haar culinaire tradities, streekspecialiteiten en -producten. De gemeente en de horecazaken slaan de handen in elkaar om de toerist te verwelkomen en te verwennen. Het thema van de campagne is 'culinair vakmanschap'", zegt gedeputeerde voor Toerisme Inga Verhaert (sp.a).

De laureaten kunnen vanaf nu de aandacht trekken van de nationale jury én van het publiek door campagne te voeren. Het publiek kan die campagne online volgen en tot 26 augustus op zijn favoriet stemmen.

Culinair plezier op kop

Het Liers Vlaaike, maar ook de drie bieren van Lier, zijn producten die, zeker door de inwoners van de stad gekend zijn als "producten van hier".

Door deze producten volop in de kijker te zetten als Laureaat van Vlaanderen Lekker Land, wordt aan de hand van dit culinaire erfgoed ook meteen het geschiedkundige en authentieke erfgoed van Lier gepromoot. En bovendien wordt ervoor gezorgd dat je dat lekkers bijna overal in de stad kan uitproberen.

Info: www.vlaanderenlekkerland.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio