Plopsaland past gehandicaptenbeleid aan na kritiek

Het pretpark Plopsaland gaat zijn gehandicaptenbeleid bijsturen. Het werkt aan een lijst met vaardigheden die nodig zijn op alle attracties. "Nog dit seizoen komt dat in orde", klinkt het zaterdag in Het Nieuwsblad.

fvangarderen

In het begin van het pretparkseizoen bleek dat Plopsaland het aantal attracties dat gehandicapten kunnen gebruiken, beperkt had. Omwille van de veiligheid, zei Plopsaland, maar belangenverenigingen vonden de maatregelen discriminerend. Plopsaland werd ook op de vingers getikt door Vlaams minister Pascal Smet (sp.a), die bevoegd is voor gelijke kansen.

"We zijn aan het werken aan een lijst met vaardigheden", zegt pretparkmanager Wim Wauters nu. "Daarin wordt duidelijk omschreven wat mensen moeten kunnen vooraleer ze op een attractie gaan." Zo zullen mensen die geen armen hebben, niet op een attractie mogen waar je je continu moet vasthouden. "Begeleiders zullen zelf kunnen beslissen wat kan en wat niet. Al hebben wij aan het eind van de rit nog altijd het recht om de toegang te weigeren", aldus nog Wauters.

Belga

Foto: Dick Demey

MEER OVER Pascal Smet

Nu in het nieuws